Anunturi

FameLab

Înscrie-te la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

UPB impreuna cu  British Council organizeaza ca in fiecare an evenimentul   FameLab – Science for a Better Future.


Poți să prezinți un subiect din știință simplu și captivant în trei minute, fără PowerPoint? Vorbește despre pasiunea ta și inspiră noi generații, câștigă sprijin pentru cercetare și ajută la o mai bună înțelegere a științei, pentru binele tuturor.

Dacă studiezi sau lucrezi în inginerie, medicină, tehnologie, științele naturii (biologie, chimie, fizică) sau matematică, te așteptăm alături de British Council în competiția internațională de comunicare în știință FameLab – Science for a Better Future.

Înscrie-te până pe 14 aprilie 2021 pentru preselecțiile regionale FameLab Romania completând formularul online de la https://bit.ly/2OcGROo, pregătește un discurs despre știință care să convingă juriul prin conținut, claritate și charismă, și poți beneficia de un masterclass de comunicare în știință cu experți din Marea Britanie, precum și de șansa de a reprezenta România pe scena globală, în finala FameLab International!

Despre FameLab

Organizată de British Council și Cheltenham Science Festival în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10,000 de profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție de comunicare a științei.

FameLab oferă o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință care pot comunica munca lor către publicul larg și urmărește să promoveze astfel înțelegerea și susținerea cercetării și să reducă decalajele în educația științifică.

Află mai multe despre competiție, eligibilitate și înscrieri pe site-ul FameLab.

Start #TalkingScience – for a better future!

Târgul de Cariere Growww

Grupul MOL organizează Târgul de Cariere Growww în data de 15 aprilie, orele 11.00-12.30.

Cei care doresc se pot înscrie la acest link și pot participa la o întâlnire online cu managerii de departament MOL România și cu reprezentanții de la HR.

În cadrul evenimentului, ei vor primi toate informațiile necesare despre ce posturi sunt disponibile, cum este să lucrezi la MOL și toate avantajele programului GROWWW. De asemenea, pot adresa propriile întrebări.

La jumatatea lunii martie, Grupul MOL a deschis perioada de aplicații pentru următoarea ediție a programului de recrutare de tinere talente, Growww, care oferă proaspeților absolvenți o oportunitate unică de a-și începe cariera într-una dintre cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est.

Va reamintesc că, in cadrul ediției Growww 2021, sunt disponibile 82 de posturi în domeniile ingineriei, afacerilor, IT, științelor sociale și naturale. Solicitanții care nu au mai mult de un an experiență profesională se pot înscrie până la data de 30 aprilie, pentru a se alătura companiei fie în România (în sediile MOL din Bucuresti sau Cluj), fie în sediul central din Budapesta sau în alte țări.

Regasiti aici lista posturilor disponibile si mai multe detalii referitoare la acest program.

Bursa URSUS – Studenți pentru Comunitate

Compania SC Ursus Breweries SA sponsorizează prin programul “Bursa URSUS – Studenti pentru Comunitate” acordarea unui numar de 2 burse în valoare de 400 lei pe luna, timp de 9 luni (decembrie 2020 – august 2021).

Participarea şi înscrierea la concurs:

La concursul de acordare a burselor nominale au dreptul să participe studenţii Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, din anul 1 nivel master şi studentii aflaţi în anul 2 sau 3 nivel licenţă.

Bursierii nu au nici o obligaţie contractuală faţă de S.C. URSUS BREWERIES S.A. ce a oferit sponsorizarea. În mod excepţional, poate fi solicitată participarea bursierilor la diverse evenimente sau campanii de presă pentru a vorbi despre programul de burse URSUS, participare care va fi stabilită de comun acord.

La concurs pot participa doar studenţii români, integralişti, care au obținut în semestrul precedent desfăşurării concursului minimum media 8 şi care au o conduită academică demonstrată printr-o scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic universitar.

Studenţii care se vor înscrie la concurs vor prezenta următoarele documente:

a) Cerere tip adresată Facultăţii de Energetică ;

b) Adeverinţă din partea facultăţii care atestă media generală pe ultimul semestru încheiat;

c) Scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic universitar;

d) Curriculum Vitae;

e) Scrisoare de motivare în care studentul trebuie să prezinte:

 • organizaţiile non-profit, neguvernamentale, non-politice din care face sau a făcut parte pe perioada studiilor universitare;
 • poziţia ocupată (ex. coordonator departament/vice-preşedinte/preşedinte) în cadrul acestora şi în ce perioadă;
 • activitatea desfăşurată în cadrul acestora (ex. voluntar/coordonator/iniţiator), proiecte coordonate şi/sau iniţiate şi/sau în care a fost implicat în cadrul acestor organizaţii şi rezultatele acestor proiecte;

f) Participarea în cadrul proiectelor de implicare în comunitate menţionate în scrisoarea de motivare trebuie confirmate prin adeverinţe depuse în original.

Termenul limită de depunere a dosarelor este data de 06 aprilie 2021, ora 14:00.

Documentele de mai sus se depun online la adresa de e-mail decanat.energetica@upb.ro şi în dosar de plastic cu şină, la sediul Decanatului Facultăţii de Energetică, zilnic în intervalul 11:00-12:00.

Criterii de evaluare | Calendar burse

Grupul MOL are disponibile 82 de posturi pentru tineri absolvenți

 • Perioada de înscriere pentru programul MOL adresat tinerilor absolvenți, Growww, este deschisă până la 30 aprilie, la adresa: https://molgroupcareers.info/en/students-and-graduates/growww-graduate-programme;

 • Programul pentru tineri absolvenți Growww este o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să-și înceapă cariera în cadrul uneia dintre cele mai mari companii din regiune din sectorul energetic și care nu au mai mult de un an de experiență profesională;

 • Tinerii pot aplica pentru program din Ungaria, Polonia, Croația, Slovacia, Cehia, România și Slovenia;

Grupul MOL anunță începerea perioadei de înscriere pentru programul adresat tinerilor absolvenți, Growww. Acest program intensiv cu durata de un an este o oportunitate excelentă pentru tinerii care și-au obținut diploma de licență sau de master de a-și începe cariera la una dintre companiile de top din regiune.

Sunt disponibile peste 80 de posturi în domeniile ingineriei, afacerilor, IT, științelor sociale și naturale. Solicitanții nu pot avea mai mult de un an de experiență profesională și se pot alătura companiei în sediul central din Budapesta sau într-una din filialele MOL din următoarele țări: Ungaria, Polonia, Croația, Slovacia, Cehia, România și Slovenia.

Programul, care durează un an, oferă șanse tinerelor talente să descopere felul cum operează Grupul MOL, industria de profil și să ia parte la transformarea sectorului energetic cu ideile lor noi, inovatoare. În etapa de integrare, mentorii îi vor susține activ pe Growwwers, aceștia având multiple oportunități de a-și dezvolta abilitățile profesionale în cadrul programului.

MOL acordă o atenție deosebită managementului talentelor, iar în acest sens Strategia MOL 2030+, recent lansată, evidențiază faptul că o cultură corporativă diversă și incluzivă este un element esențial pentru transformarea complexă a companiei. Talentul profesional are cea mai mare valoare și, prin urmare, o companie de top așa cum este MOL trebuie să găsească o modalitate de a atrage tinerele talente, de a le dezvolta și păstra.

„Este un moment foarte interesant pentru noii Growwwers să se alăture companiei noastre, întrucât, după revizuirea strategiei, avem în față obiective ambițioase. Lumea se schimbă mai repede ca oricând și trebuie să accelerăm transformarea companiei noastre. Vom aborda noi zone de business pe care nu le-am valorificat până acum și trebuie să fim pregătiți pentru noile provocări. Avem nevoie de tineri talentați cu aptitudini diverse alături de noi, care să ne poată sprijini pentru a implementa strategia și obiectivele mai inteligent și mai rapid. Susținem generația tânără și avem, de asemenea, mari așteptări de la reprezentanții ei, deoarece, cu ideile lor noi, inovatoare, ne pot ajuta să ne atingem obiectivele pe termen lung. Programul Growww este un început minunat pentru acei tineri absolvenți care visează la construirea unei cariere profesionale într-una dintre cele mai mari companii din regiune și ar dori să modeleze viitorul industriei împreună cu noi.” a spus Zdravka Demeter Bubalo, MOL Group HR Senior Vice President.

Pentru mai multe informații despre programul Growww, vă rugăm vizitați: https://molgroupcareers.info/en/students-and-graduates/growww-graduate-programme


Va anuntam cu bucurie ca TenarisSilcotub isi deschide portile pentru o noua editie a Programelor Educationale 2021 – Internship de Vara, respectiv Bursele Private Roberto Rocca.

Ca in fiecare an, asteptam studenti ambitiosi si dornici de invatare, pentru a le oferi:

 • In cazul internship-ului, o experienta reala de munca, lucrand pe un proiect cu impact in business; anul acesta vom continua si seria de training-uri cu focus pe imbunatatirea abilitatilor soft, astfel incat internii nostri sa beneficieze de un pachet complet de dezvoltare.
 • In cazul burselor private, o recunoastere in plus pentru excelenta academica, cu scopul de a le sustine efortul timp de un an de zile, fara nicio obligatie fata de companie 

Procesul de selectie va incepe pe data de 5 aprilie 2021, aceste programe adresandu-se studentilor inrolati incepand cu anul 2, nivel licenta si pana la Master 2, inclusiv.

Un alt criteriu important este cunoasterea limbii engleze la nivel mediu/ avansat.

Studentii se pot inscrie prin completarea acestui formular: http://bit.ly/3bM0yWk

Pentru orice alte informatii, ii puteti indruma sa ne trimita un e-mail la adresa dgombos@tenaris.com .


CENTRUL DE ANTREPRENORIAT UPBizz

Avem deosebita plăcere de a vă transmite calendarul de desfășurare a activităților pe care Centrul de Antreprenoriat UPBizz le va organiza în anul 2021.

Centrul de Antreprenoriat susține demersurile antreprenoriale realizate de către studenții Universității POLITEHNICA București, prin crearea unui mediu stimulativ pentru tinerii care doresc să își dezvolte o afacere pe cont propriu, asigurându-le instrumentele educaționale și practice, necesare în acest sens.

Astfel, regăsiți în calendarul atașat un traseu complet de dezvoltare în sfera antreprenorială.

Focusul lunii Martie 2021: Conform calendarului atașat, vom organiza în colaborare cu CCOC-Centrul de consiliere și orientare în carieră, primul workshop din cadrul programului Succes Club - Program gratuit de identificare și dezvoltare a competențelor profesionale și antreprenoriale pentru studenții UPB.

Luni | 29.03.2021 | 18:00 – 20:00 | Platforma TEAMS

Workshop susținut de către experții CCOC

 • Psiholog Simona Hainagiu
 • Consilier în carieră Andra Luca

Pentru înscriere folositi următorul link:   Formular înscriere workshop - Successful Mindset (google.com)

Cea de a II-a activitate, pe care o desfășuram pe tot parcursul anului, este programul "Meet the Mentors": Scopul sesiunilor de mentorat este de a facilita adaptarea la rigorile înființării şi administrării unei afaceri şi integrarea viitorilor antreprenori în mediul antreprenorial. Astfel, organizam sesiuni de mentorat one to one sau de grup în mediul online, susținute de către cadre didactice din UPB, mentori ai Centrului de Antreprenoriat.

Link-ul de înscriere: https://forms.gle/3oMrKhVHAMzBugCk7


Va informam ca a inceput procesul de aplicare pentru programul de dubla diploma la universitatile partenere din strainatate. Majoritatea universitatilor accepta dosare pana in data de 30 aprilie 2021, foarte putine prelungind procesul pana in luna mai. Puteti accesa https://doubledegree.ro/ pentru detalii legate de parteneri, programe de studiu sau scheme de mobilitate. Daca doriti sa primiti sprijin in acest sens va rugam sa va adresati dlui prodecan Lucian Toma.


COMING THIS SPRING

We are excited to announce Eastern European Regional Terminal, a $25,000 coding competition for talented undergraduate, graduate, and PhD students.

Taking place between March 8-15, the competition will be virtual and teams will be able to work remotely on their submissions for a week on their own schedules.

Terminal is a novel games-based AI challenge, where players code strategies to automate gameplay, battling team vs team for prize money and job opportunities. Check out this brief clip to see Terminal in action! Event Highlights include:

 • $25,000 in cash prizes!
 • Opportunity to showcase your coding skills in a novel competition!
 • Consideration for interviews with Citadel and Citadel Securities!

Admissions are made on a rolling basis and applications are due 11:59 PM on Sunday, February 28th.

Please direct any questions to roysi@correlation-one.com.


Vulcanus in Japonia - Program de Formare pentru Studenţii UE /  COSME

Acest prograrn incepe în luna septembrie şi se termină in luna august a anului următor, studenţii având următorul program:

 • un seminar de o săptămână despre Japonia;

 • un curs intensiv de japoneză de patru luni;

 • un stagiu de opt luni într-o companie japoneză.

Obiectivele programului:

 • de a studia o gama de tehnologii avansate utilizate de o companie gazdă japoneză de top.

 • de a învăţa japoneza, a inţelege şi aprecia cultura japonezâ în vederea unei experienţe fructuoase de un an în străinătate.

 • de a fi bine pregătit pentru viitoarea carieră şi pentru a interacţiona cu mediul şi oameni de afaceri japonezi.

Programul este finanţat de Centrul de Cooperare Industrială UE-Japonia şi de compania gazdă japoneză. Studenţilor UE/COSME* li se acordă o subvenţie (Yen 1.900.000) pentru a acoperi costurile de călătorie către dinspre Japonia şi cheltuielile de trai în Japonia. Nu există nicio taxă pentru cursul şi seminaruI de fimbă, iar cazarea este oferită gratuitin timpul cursului, seminarului şi stagiului de către companie.

In vederea depunerii cererii, candidatul trebuie să fndeplinească următoarele condiţii:

 • să fie cetăţean al unui stat membru al UE sau al unei ţări partenere COSME;

 • să fie student la un program de inginerie sau ştiinţă (informatică, inginerie mecanică, chimică, electronică, biotehnologie, electrotehnică, fizică, telecomunicaţii, inginerie nucleară, inginerie civilă, materiale metalice, ceramică, sistem de producţie etc) la o universitate din UE/COSME, înscris in momentul depunerii cererii— între anul 4 de studii universitare (3 de licenţă + 1) si penultimul an de doctorat.

 • să fie capabil să furnizeze o adeverinţă de student de la universitate valabilă cel puţin 3 Iuni înainte de începerea programului.

Criterii de selecţie:

Solicitanţii sunt selectaţi pe baza dosarului lor şi a opiniei tutorilor Ior, a cunoştirtţelor lor de limba engleză scrisă şi vorbită, a motivaţiei, a atitudinii faţă de relaţiile UE-Japonia şi a capacităţii lor de a se adapta la o altă cultură. Ultimul cuvânt revine companiilor gazdă japoneze.

Cum se aplica:

Sesiune: septembrie 2021 - august 2022 -> Cereri online care vor fi depuse în perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2021.
Informaţii suplimentare cu privire la aplicaţie pot fi găsite prin accesarea paginii următoare: https://www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan