Activitate Stiintifica PREMIU PENTRU UN CADRU DIDACTIC AL FACULTĂȚII NOASTRE

Felicitări doamnei conf. dr. ing. Sorina COSTINAȘ!

La Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2015, http://speedyshare.com/emaPY/Catalog-ProInvent-2015.pdf în urma jurizării celor 300 invenții prezentate, doamna conferențiar dr. ing. Sorina Costinaș de la Universitatea POLITEHNICA din București, Departamentul de Producere și Utilizare a Energiei, împreună cu cadre didactice de la alte două universități din țară, au primit Medalia de aur și Diploma de excelență pentru lucrarea “Metodă de control operativ a componentelor simetrice din sistemele electroenergetice trifazate”. Lucrarea reprezintă o cerere de brevet depusă la OSIM în aprilie 2014, în colaborare cu: Prof.dr.ing. Carol Laurenţiu Zoller, Ș.l.dr.ing. Remus Dobra, Ș.l.dr.ing. Dragoș Păsculescu (Universitatea din Petroșani, Departamentul de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Energetică) și Ș.l.dr.ing. Gheorghe Marc (Universitatea “1 Decembrie” din Alba-Iulia, Departamentul de Știinte Exacte și Inginerești).

Cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT s-a desfășurat între 25 și 27 martie 2015 la Cluj-Napoca și a fost organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, sub egida Autorității Naţionale pentru Cercetare Știinţifică și Inovare a Ministerului Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România - Filiala Cluj, Agenţia de Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova, Forumul Inventatorilor Români, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, respectiv Institutul Naţional de Inventică Iaşi.

CASA PASIVA este o cladire care trebuie sa asigure confortul interior pe toata perioada anului, cu consumuri reduse de energie. Principalele criterii de calitate pentru casa pasiva, asa cum au fost definite de Institutul Passivhaus din Darmstadt- Germania, sunt:
  • Consumul anual pentru incalzire NU trebuie sa depaseasca 15 kWh/m2 an;
  • Consumul total de energie primara pentru toti consumatorii din locuinta (incalzire, apa calda, ventilatie, pompe, iluminat, gatit si aparate electrocasnice) NU trebuie sa depaseasca 120 kWh/m2 an;
  • Temperatura interioara nu va cobori in timpul iernii sub 200C, iar in timpul verii va fi mentinuta sub 260C;
  • Testul de etanseitate (la 50 Pa) a anvelopei casei, realizat dupa normele EN 13829, trebuie sa indice un schimb de aer de maxim 0,6 h-1 .
Contact:
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti – Facultatea de Energetică
Splaiul Independenţei nr. 313, 040042, Bucureşti;
Tel: 021.402.95.44; Fax: 021.402.96.75; web: http://www.energ.pub.ro/cercetare_passive_house.html
Persoane de contact: Adrian BADEA, tel: 0744.523.368; Constantin IONESCU, tel: 021.402.98.66